
Wat is een hydrolat? Hydrolat is het bijproduct van de distillatie door training door destoom van een plant. Het is de waterige fasedie aan de output van de distilleerkolf na de cantering wordt geoogst. Het is in feite eenwater dat in vluchtige actieve molecule van planten wordt geladen.
Het verschil tussen „hydrolat“ en„bloemwater“ beide termen wijzen hetzelfde product aan op algemene wijze, maar „het bloemwater“ is een woord dat in principe voor hydrolats is gereserveerd, die vanaf bloemen zijn verkregen, zoals de benamingaangeeft.
Nut van hydrolats worden hydrolats opverschillende wijze gebruikt:
- allereerst in kosmetiek: als lotionschoonmakend en versterkend voor hetgezicht, om de ochtend voor de zorg van dagen/of 's avonds toe te passen na hetschoonmaken of afschminken van de huid. als„verkoelend water geparfumeerd“ om zich hetlichaam te parfumeren. als bestanddelen vanuw kosmetiek „huis“
- In keuken: om een schotel te parfumeren,maar ook om u warme, verse dranken te brouwen en uw cocktails te verpersoonlijken
- In „hydrolathérapie“, de zachte versie van aromathérapie, elke hydrolat die deugdenlijkend op de overeenkomstige etherische oliemaar op veel het eenvoudigere gebruik hebben,vooral voor de kinderen, te wijten aan de geringste concentratie in actieve molecule.