ZEEP VAN ALEP 20% LAURIER 205 GR

€ 4,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU:
SAVALEP20%

ZEEP VAN ALEP, 100% PLANTAARDIG, ZONDER GEUR NOCH CONSERVEERMIDDELEN. 

VOOR GEVOELIGE HUID EN ZEER DROOG, ECZEEM EN PSORIASISSEN. De samenstelling, het voornaamste vette lichaam dat deze zeep vormt zijn de olijfolie van tweede druk, waaraan een minimum water worden toegevoegd, een basis (meestal van de soda, die vroeger uit de as van salicorne wordt uitgetrokken) alsmede van de olie van bessen en laurierbladeren (Laurus nobilis).

Apple Pay
ZEEP VAN ALEP 20% LAURIER 205 GR is te bestellen in veelvoud van 1
Brands:

20% Laurier, ZONDER GEUR ZONDER CONSERVEERMIDDEL. Voor gevoelige huid en zeer droog.

Het historische overzicht: De zeep van Alep in het begin, wordt in deze stad, onder zijn traditionele vorm, in de vorm van „parallélépipédique brood“ uitgewerkt te worden, hij heeft er meer van een millennium en half vóór ons tijdperk, en zou hebben dus meer dan drie duizend vijf honderd jaar erkend. Vervolgens gedurende de kruistochten, zou zijn inkomst, die van mond aan oor door de reizigers van de weg van de zijde wordt gevent, Europa, voorbijganger door Italië en Spanje bereikt hebben. Hij zou aldus de voorvader van het geheel van de harde zepen aan de wereld, en, in het bijzonder, van de zeep van Marseille, veel recenter zijn, die van het eind van de XVIIe eeuw dateert.

De samenstelling: Het voornaamste vette lichaam dat deze zeep vormt is de olijfolie van tweede druk, waaraan een minimum water worden toegevoegd, een basis (meestal van de soda, die vroeger uit de as van salicorne wordt uitgetrokken) alsmede van de olie van bessen en laurierbladeren (Laurus nobilis), die hem zijn beroemde groene, te wijten kleur geeft aan de natuurlijke aanwezigheid van chlorofyl, voor het drogen.

De vervaardiging: Om de verzeping te verkrijgen, wordt de olijfolie, met het water en de soda, in enorme ketels, vervolgens, de oliën van bessen, en vooral van laurierbladeren verwarmd, toegevoegd om deze reactie te beëindigen, die meer van een twintigtal uren duurt. Het deeg, van groene kleur, wordt dan uitgespreid om in blokken, op ambachtelijke wijze gesneden te worden. Deze blokken zullen vervolgens in de vorm van omloop, voor een periode van drogen van negen maanden, in zeer aérées kelders gesteigerd worden. Gedurende deze tijd zal het chlorofyl, particulier van zon, zich langzaam aan de oppervlakte oxyderen en zal hun deze nieuwe kastanjekleurige kleur, zo kenmerkend, bij afwezigheid van elke fotosynthese geven. De zeep van traditionele Alep doet zich dus altijd onder de vorm van een kastanjekleurig parallélépipédique brood voor, waar op de naam van de fabrikant evenals de kwaliteit van de zeep wordt ingeschreven.

Meer informatie
Model SAVALEP20%
Merk ARGAMIS
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:ZEEP VAN ALEP 20% LAURIER 205 GR
Uw waardering

Upsell Products